E-Ticaret Haberleri

E-Ticaret Şirketleri için TikTok İçerik Fikirleri

5 Mayıs 2023

E-Ticaret Şirketleri TikTok’tan Nasıl Faydalanabilir?

TikTok, dijital pazarlama söz konusu olduğunda izleyicilerinizi müşteriye çevirmek için kullanabileceğiniz önemli platformlar arasında bulunur. Görüntüleme, yorum ya da beğeni almak ve hedef kitlenizi kendinize çekmek için platformun sunduklarından faydalanabilirsiniz. Dijital medya kullanımı e-ticaret sektöründe olan ya da bu sektörde faaliyet göstermeyi düşünenler için birçok avantaj sunar. Siz de platformdan nasıl yararlanabileceğiniz hakkında fikir edinmek istiyorsanız aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz:

  • TikTok’ta paylaştığınız bir içeriğiniz daha fazla görüntülenmesi için çok sayıda takipçiye ihtiyacınız yoktur. Instagram gibi diğer sosyal platformlar genellikle çok sayıda takipçiye sahip olan hesaplara öncelik verirken TikTok’un algoritması daha az bilinen içerik oluşturucuları öne çıkarmak üzere yapılandırılır. Keşif algoritması altyazı ya da hashtag gibi video bilgileri, konum tercihleri ve kullanıcı etkileşimleri gibi birçok farklı faktöre dayalı olarak kullanıcılarına içerir önerir. Böylece platform, içeriklerinizi doğru bir şekilde yapılandırdığınızda kitlenize ulaşmanızı kolaylaştırır.
  • Tiktok’taki profilinize tıklanabilir bağlantılar ekleyerek satış yaptığınız platformlara müşterilerinizi yönlendirebilirsiniz. Bu şekilde potansiyel müşterilerinizi harici sitelerinize kolay bir şekilde ulaşabilir ve alışveriş yapmaya başlayabilir. Ek olarak paylaştığınız videolara ürün bağlantıları yerleştirerek içeriğinizi izleyen potansiyel müşterinizin ürünlerinize göz atmasını sağlayabilirsiniz.
  • Her ne kadar TikTok genellikle mizah ve eğlence platformu olarak gözükse de birçok kullanıcı için sosyal alışverişin de bir merkezidir. TikTok, son birkaç yılda e-ticaret özelliklerini kullanıcılarının her zaman ve her yerde daha rahat bir şekilde alışveriş yapması için yenilediği için platformun sunduğu özelliklerden rahatlıkla faydalanabilirsiniz.
  • TikTok’ta 1000 takipçiye ulaştığınız zaman canlı yayınlar açabilir ve ürünlerinizi takipçilerinizle gerçek zamanlı olarak paylaşabilirsiniz. Ürünlerinizi gösterebilir, reklamını yapabilir ve takipçilerinizin fiziksel bir mağazayı ziyaret etmesine gerek kalmadan ürünlerine ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • TikTok, işletme profiline sahip olanların ürün kataloglarını yükleyebileceği bir alışveriş sekmesi sunduğu için satışlarınızı bu alan üzerinden yönetebilirsiniz. Öne çıkan ürünleriniz için organik içerikler oluşturabilir, takipçilerinizi çevrimiçi satış yaptığınız yerlere kolay bir şekilde yönlendirebilirsiniz.
  • TikTok sayesinde videolarınız sayesinde arama motorlarında görünürlüğünüzü artırabilir, müşterilerinizin sizi farklı platformlar üzerinden takip etmesini sağlayabilirsiniz. Ürün ve hizmetlerinizi daha genç bir kitleye tanıtmak istiyor ve müşteri ağınızı genişletmek istiyorsanız TikTok’ta satış yapmaya başlayarak bu amacınıza daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

E-ticaret pazarlama araçları içinde yeni yer almasına rağmen TikTok kullanıcı kitlesi ve geniş içerik yelpazesiyle markanızı tanıtabileceğiniz önemli bir platform. TikTok artık eğlenceli dans videoları için değil aynı zamanda e-ticaret ile uğraşan kişilerin marka bilinirliğini artırması için kullanabileceği bir alan. Instagram gibi mecraların yanı sıra farklı bir pazara açılmak, global ve sektörel bakış açısı edinmek istiyorsanız TikTok bu konuda size yardımcı olabilir.

E-Ticaret Şirketiniz için TikTok’ta Nasıl İçerikler Oluşturmalısınız?

Satacak bir ürününüz ya da hizmetiniz varsa TikTok için bir e-ticaret stratejisi oluşturmayı düşünmeye başlamalısınız. Milyonlarca kullanıcının yeni ürünleri keşfetmek ve alışveriş yapmak için yönlendirmek amacıyla kullanılabilen TikTok, şirketlerin kendilerini geliştirmelerine olanak tanır. TikTok içerik fikirleri veya örnekleri arıyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilir, işletmenizi nasıl geliştirebileceğiniz hakkında bilgi alabilirsiniz.

  • İlk olarak TikTok’ta paylaştığınız içeriklerin izleyen kişileri alışveriş yapmak için teşvik edecek bir niteliğe sahip olmasına dikkat etmeniz gerekir. Kullanıcıların dönüşüm gerçekleştirmesini sağlamaya odaklanarak içeriklerinizi oluşturmalı ve profilinizi ona göre şekillendirmelisiniz.
  • Potansiyel müşterileriniz ürünlerinizi videolar sayesinde bulur. Bundan dolayı ürün ya da hizmetlerinizi ilgi çekici bir şekilde anlatmanın yeni yollarını bulmalısınız. İzleyen kişilerin dikkatini çekerek profilinize yerleştirdiğiniz bağlantılara tıklamaları için onları teşvik edebilirsiniz. Örneğin, TikTok’ta viral olan bir konsept videoyu ürün ve hizmetlerinizle bağdaştırarak daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.
  • İçeriklerinizde hashtag’leri doğru bir şekilde kullanarak müşteri kitlenizi daha hızlı ulaşabilirsiniz. Etiketler ve anahtar kelimeler, genel olarak algoritmaya içeriğinizin ne hakkında olduğunu tanıtmanıza yardımcı olur. Böylece TikTok üzerinde arama yapan kişilerin paylaştığınız içeriklere ulaşma olasılığı artar. Sunduğunuz ürünün ana başlığını etiket olarak girerek içeriklerinizin görünürlüğünü artırabilirsiniz.
  • İçeriklerinize anahtar kelimeler eklemeden önce TikTok’un arama bölümünden yardım alabilirsiniz. Kullanıcıların TikTok’ta ne aradığını keşfetmek için uygulamayı açıp ana teriminizi arama kutusuna yazarak açılır listede karşınıza çıkan önerilen sözcükleri inceleyebilirsiniz. Bu alanda karşınıza çıkan kelimeleri içeriklerinizde değerlendirerek daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.
  • Tanıtım videolarınızın altında TikTok tarafından belirlenen CTA’lar arasından yerleşimde bulunabilirsiniz. “Kaydolun” ya da “Daha Fazla Bilgi Edinin” gibi CTA’lar sayesinde izleyicilerinizin sayfanızı ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz.

Çok yönlü kanal stratejinizi geliştirmek için siz de TikTok üzerinden farklı yöntemleri deneyebilirsiniz. Kendinizi müşterilerinize tanıtabileceğiniz ilgi çekici ve anlaşılır içerikler paylaşarak TikTok’u yurt içine ya da yurt dışına satış yapmak için kullanabilirsiniz.