E-Ticaret Haberleri

E-Ticaretin En Verimli 3 Ayı Başlıyor!

4 Kasım 2022

Daire şeklindeki kırmızı bir grafiğin içinde büyüteçle birlikte bulunan bir video oynatıcı. Alışveriş yapanların %54'ü iki günlük bir süre boyunca alışveriş yapmak için video ve sosyal medya gibi beş ya da daha fazla kanal kullandı.

Yıl sonu sezonunda alışveriş yapan tüketiciler, markanın sadık takipçileri hâline gelebilir.

Hediye satın alırken olumlu bir deneyim yaşayan tüketiciler, Black Friday yoğunluğu azaldıktan sonra da düzenli müşteri olma eğilimi gösteriyor. Bu durum, perakendecilerin yıl sonu döneminde alışveriş yapan tüketicilere mağazaya geri dönmeleri için bir neden sunabileceği anlamına geliyor. Buradan, perakendecilerin benzersiz değerlerini ve tekliflerini alışveriş yapanlara bildirmesinin önemli olduğu sonucuna varabiliriz. Örneğin, markalar olağanüstü müşteri hizmetlerini sergileyebilir, müşterilerin inandıkları olguları desteklemelerine yardımcı olabilir, sadakat programı ödülleri sunabilir veya tüm bu avantajların ve daha fazlasının bir kombinasyonunu sağlayabilir.

Başarılı ve kârlı bir yıl sonu sezonu geçirmek için bu önemli tarihlere hazırlanın.



Bir Cadılar Bayramı feneri ve örümcek ağının üzerinde, kırmızı bir daire grafiği içinde arama çubuğu bulunuyor. 2021 yılında Haziran-Ağustos arasında "aile Cadılar Bayramı kostümleri" için yapılan arama sayısı %90 arttı.

Hazırlığa yönelik ipucu

Alışveriş yapanlar Google’ın YouTube, Keşfet ve Gmail’deki kişiselleştirilmiş feed’lerinde gezinirken onların ilgisini çekmek ve onlara ilham verecek daha fazla görsel sunmak için Discovery kampanyalarını kullanın.



Yıl sonu alışveriş sezonu erken başlasa da alışveriş yapanların yarısından çoğu ürünler indirime girene kadar hediye almamayı planlıyor.

Hazırlığa yönelik ipucu

Maksimum performans kampanyalarındaki yeni müşteri edinme hedefiyle web’de yeni müşterilerin ilgisini çekebilirsiniz. Ayrıca, reklamlar ve ücretsiz listelemelerdeki indirimli fiyat ek açıklamalarından yararlanarak fırsat arayan tüketicilere ulaşabilirsiniz.


Kişisel bakıma, ev yenileme ürünlerine ve yıllık planlamaya odaklanan ürünleri öne çıkarın.

Hazırlığa yönelik ipucu

İşleme yönelik video kampanyalarını kullanarak kişisel bakıma, ev yenileme ürünlerine ve yıllık planlamaya odaklanan ürünleri öne çıkarın. Bu kampanyalar, videonun gücüyle göz atılabilir ürün feed’lerini bir araya getirir.