E-İhracat Haberleri

Ozon, Türkiye pazarını mercek altına aldı.

25 Ağustos 2022

Ozon, önde gelen çok kategorili bir e-ticaret platformudur ve Rusya’nın en büyük internet şirketlerinden biridir. Ülkenin e-ticaret oyuncuları arasında en kapsamlı sipariş karşılama ve teslimat ağlarından birine sahip olup, Ozon’un Rusya nüfusunun %50’sinden fazlasını kuryeler, teslim alma noktaları veya kargo dolapları aracılığıyla ertesi gün teslimat seçenekleri sunmasını sağlar. Lojistik ayak izi ve hızla gelişen pazar platformu, binlerce girişimcinin ürünlerini tüm Rusya’da satmasına ve milyonlarca müşteriye birden fazla kategoride en geniş ürün seçeneklerinden birini sunmasına olanak tanıyor. Buna ek olarak, Ozon online rezervasyon hizmeti Ozon Travel’ı işletiyor ve fintech gibi katma değerli hizmetlerini sürekli olarak genişletiyor ve Ozon Express online market teslimatı gibi yeni dikeyler geliştiriyor. Ozon pazaryeri, farklı boyutlardaki satıcıların daha geniş bir çevrimiçi kitleye ulaşması için benzersiz bir fırsat sunuyor. Teknolojiyi daha da geliştirmek için Ozon, Eylül 2021’e kadar 2.500’den fazla BT mühendisi istihdam eden kendi teknoloji laboratuvarını kurdu. Rusya’nın bölgelerinde 30.000’den fazla kişi Ozon için çalışıyor. Ozon, Forbes Russia tarafından Rusya’nın “en değerli” 5. internet şirketi seçildi ve 2020 Nasdaq listesi, Bloomberg News tarafından “2011’den Beri En İyi Rus Halka Arz Girişimi” seçildi.

Rusya’daki pazar yerlerinin en büyüğü Ozon, Türkiye’de satıcılar ile iletişimini artırmak ve Rusya pazarına ürün tedariğinde Türkiye’nin rolünü artırmak için İstanbul’da bir konferans düzenledi. Konferansa Türk satıcıların sattıkların ürünün karşılığını dolar üzerinden alabilecekleri konu başlığı gündem oldu.

Ayakkabı, tekstil, elektronik, mobilya ve daha birçok sektörden 300’den fazla satıcı konferansa katılım sağladı. Ozon ile Rusya’da daha etkin ve verimli operasyonlar yürütülmesi adına ortaya çıkarılan çözümler satıcılara sunuldu. Özellikle Rusya’da en çok trafik alan pazaryeri olarak anlatılan Ozon’un aylık 46 milyondan fazla etkileşim aldığı biliniyor. Bununla birlikte 100 bin üzerinde satıcının birçok farklı kategoride 100 milyondan fazla üzün satıldığı bilgisi paylaşıldı.

Konferansta, Ozon’un Türkiye Direktörlüğü pozisyonuna Hazal Maraş’ın getirildiği açıklandı. Rus e-ticaret devinin Türkiye’de yeni açılan ofisini yönetecek olan Maraş, bölgedeki iş operasyonlarının lansmanlarından da sorumlu olacak.

Yeni görevi ile birlikte açıklamalarda bulunan Hazal Maraş, Türkiye’deki operasyonlarına sonbahar aylarında başlayacaklarını söyledi. Rus e-ticaret şirketi ile Türk üretici ve perakendeciler arasındaki iş birliğinden dolayı çok heyecanlı olduğunu vurgulayan Maraş, “Platformda hedefimiz, hem Türk satıcılarımızın dış ticaret hacmini artırmak hem de Rus pazarındaki müşterilerimizin taleplerini karşılayarak yüksek bir satış hacmi yaratmak. Bu süreçte en büyük isteğim; sektörel anlamda deneyimli ve dinamik ekibimiz ile birlikte Ozon Global’in yüksek kalitede hizmet veren hem müşterisini hem satıcısını dinleyen ve koruyan bir pazaryeri algısı ile kurmak.” diye konuştu.

Türk satıcıları için özellikle gürmükle ve lojistik ile ilgili ihtiyaçlarında yol gösterici tutumları ile bütün süreci yalın bir hale getirip ticaret hacmine pozitif etki edecek fulfillment ve last mile delivery hzimetlerinde de esnek ve akılcı çözümler ile maliyetlerin de optimum seviyeye gelmesine katkı sağlanmak istediği vurgulandı.

Kaynak: www.dunya.com