E-Ticaret Haberleri

Yabancı Online Alışveriş Siteleri İade Kargo Ücretini Müşterilerine Yansıtmaya Başladı

24 Haziran 2022

İngiliz online alışveriş markası Boohoo Group Plc, artan iade oranlarının olumsuz etkisinin satışları daraltması sebebiyle ürün iadelerinde kargo ücretini müşteriye yansıtmayı düşünüyor.

Bloomberg Middle East’ın 16.06.2022 tarihli haberine göre, Bazı pazarlarda daha once iade kargo ücreti almaya başlandıgından dolayı, bu aksiyon İngiltere de dahil olmak üzere bazı lokasyonlarda bir ilk olacak. Bildiğiniz gibi yakın zamanda Zara da iadelerde kargo ücretini son kullanıcıya yansıtmaya başlamıştı.

Aynı haberde yer alan diğer bir bilgiye göre,

Asos, yıl için satış tahminlerini düşürdü, Avrupa ve İngiltere’deki iadelerin önemli artışın satış rakamlarına negatif etkisi olduğunu söyledi. İadelerin karlılığın üzerindeki orantısız etkisi de konu başlıklarından. Asos.com CEO’su Jose Antonio Ramos Calamonte bir basın açıklamasında, Asos’un şu anda iadeler için ücret talep etmediğini ve şu anda ücret almayı da düşünmediklerini söyledi.

İade politikasını değiştirmek, çok sayıda düşük fiyatlı ürünü satın alma eğiliminde olan ve daha sonra neyi kullanacağına veya geri göndereceğine karar veren birçok genç müşteriye sahip olan Boohoo için önemli bir karar olarak değerlendiriliyor.

 Boohoo’s icra kurulu başkanı Lyttle’a göre müşteriler, düğün ve parti gibi özel etkinliklerde giymek için alışveriş yaparken daha seçici hale geliyor ve ürünleri iade etme olasılıkları artıyor diyor.

Avrupada %40 ları geçen yüksek iade oranı Türkiye’de geçtiğimiz yıl ortalamada 17,7 olarak gerçekleşti. 

Kargo fiyatlarındaki artışları da düşünürsek,yerli marka ve pazaryerleri bu konuyla ilgili bir aksiyon alacak mı? Hep beraber göreceğiz.